L’arquitectura sostenible està guanyant terreny en els últims anys i tot apunta al fet que, progressivament es farà encara més notable. Per això, cada veure sorgeixen més iniciatives i solucions, que contribueixen a aconseguir una major eficiència i sostenibilitat en les construccions.
Avui a Finques Ollé et parlarem d’algunes tendències en arquitectura sostenible que has de conèixer.
Materials de construcció sostenibles
Els materials sostenibles es defineixen per ser ecològics, duradors i procedents de la naturalesa. A més, de poder ser reutilitzats, reciclats i recuperats.
Fusta, pissarra, pedra… existeixen multitud d’opcions. Els materials de construcció sostenibles, són essencials per a una construcció més responsable i neta.
Jardins verticals
Els jardins verticals cobreixen parets, façanes i murs en diverses edificacions al voltant del món. Aporten molts beneficis, com reduir la contaminació acústica, filtrar els gasos nocius, produir oxigen, regular les temperatures, embellir l’entorn i incrementar la qualitat de vida.
Es tracta d’una utilització eficient dels espais, que té efectes molt positius en l’entorn i en la salut de les persones, i són cada vegada més utilitzats a les nostres ciutats.
Façanes de pedra natural
Es porten les textures rugoses amb acabats d’estil rústic, però també donen molt joc en estils més moderns. Aquest material ofereix una alta durabilitat i és un gran aïllant tèrmic i acústic.
Inclusió d’elements naturals
Aquesta tècnica de l’arquitectura moderna consisteix que els elements naturals, com la llum solar i el vent, influeixin a través de les estructures dels edificis, sense necessitat de recórrer a l’aire condicionat i a la calefacció. D’aquesta forma, es redueix l’impacte ambiental i s’aconsegueix un notable estalvi energètic. Moltes empreses ja s’han apuntat a aquesta tecnologia.
Totes aquestes idees són una molt bona notícia per al medi ambient i, a més, el resultat visual és d’allò més atractiu. Són una tendència també en decoració, ja que cada vegada són més les opcions. Què us semblen a vosaltres aquestes propostes de construcció sostenible?