Et sents feble i cansat? Sents falta d’energia, tens son, marejos i fins i tot manca d’apetit? Doncs no són motius per a preocuparte. Ja que l’arribada de la primavera provoca en molta gent alguns trastorns adaptatius, aquest procés d’adaptació produeix en nosaltres el que es coneix com a astènia primaveral. A Finques Ollé t’expliquem què és i com combatre-ho.
Símptomes de l’astènia primaveral
Amb l’arribada del bon temps i els canvis de temperatura, 1 de cada 10 persones sofreix d’astènia en arribar la primavera.
Algunes persones poden adaptar-se fàcilment a aquests canvis, però per a unes altres és més difícil i és el que provoca que aparegui l’astènia primaveral. És més freqüent en dones que en homes, i especialment en nens i ancians.
L’augment de les hores de llum, altera la producció de melatonina, l’hormona que regula el son. El bon temps també acaben afectant la nostra rutina diària, la qual cosa fa que disminueixi la producció de endorfines, que són les hormones responsables del benestar.
Claus per a superar l’astènia primaveral
No existeix un tractament específic per a curar l’astènia primaveral. Com hem dit es tracta d’un procés d’adaptació de l’organisme a la nova estació, i requereix un temps diferent per a cada persona, però si hi ha formes de combatre-la i alguns canvis en el nostre dia a dia poden ajudar-nos a fer front i aconseguir que els nostres cossos i les nostres ments s’adaptin amb la primavera.
Segueix horaris fixos
Intentar mantenir fonamental mantenir un horari fix per a l’alimentació i el descans, amb això ajudaràs el cos a trobar de nou l’equilibri.
Dorm bé
Un somni reparador és essencial. L’astènia afecta el somni, provocar insomni, i per tant somnolència durant el dia. Intenta dormir almenys 8 hores cada nit. Per a aconseguir dormir el màxim possible intenta:
– Sopar tres hores abans de ficar-te al llit
– Evitar veure la televisió en el llit
– Utilitzar equips electrònics una hora abans de ficar-te al llit.