Aquesta és la millor distribució en un habitatge nou

Entre els aspectes que més es valoren a l’hora d’escollir un habitatge nou es troba el preu i la ubicació, però, és força recomanable conèixer la distribució, ja que això determinarà el teu dia a dia i el fet que puguis estar més o menys còmode a la teva nova llar.

A Finques Ollé t’expliquem quina és la millor distribució en un habitatge nou.

La distribució d’un habitatge determina la comoditat i la funcionalitat de la vida diària, ja que quan tornem a casa és per estar en família i descansar, per això, no importa tant la mida si no quina és la distribució on es desenvolupa tant la part del dia: saló, menjador i cuina; com la part de nit: on s’ubiquen els dormitoris.

Tenir un rebedor és important, ja que és un espai molt funcional que serveix perquè quan arribem puguem deixar les coses, així com per agafar allò necessari per sortir, per això, ha de comptar amb unes dimensions mínimes per poder ubicar un espai per deixar els abrics i tot allò necessari per facilitar la sortida i l’entrada.

La cuina ha d’estar preferiblement a prop de l’entrada per poder deixar la compra quan ve del carrer, així com ubicar-se en un lloc amb bona ventilació, l’ideal és que estigui orientada al nord perquè no faci tanta calor quan es cuina.

El saló, per la seva banda, és millor que estigui orientat al sud, ja que això li confereix molta més llum natural i com que és l’epicentre de l’habitatge, hauria d’estar a prop de la porta d’entrada per tenir-hi accés directe.

Els banys, millor que estiguin localitzats a zones més privades de l’habitatge i el més a prop dels dormitoris possibles.

En el cas dels dormitoris, també ocupen un lloc important a l’habitatge, però, han de quedar allunyats de les estances on més transcorre la vida diària per mantenir la seva privadesa i tranquil·litat, l’ideal és que comptin amb orientació aquest per rebre els primers raigs de sol del dia.