Aspectes que tenen en compte els compradors d’un segon habitatge

Quan triem la nostra residència habitual tenim en compte alguns factors com que estigui a prop del nostre lloc de treball, que hi hagi col·legis als voltants o viure a prop de la família, però, quan estalviem per a un segon habitatge, normalment destinem aquesta casa com a habitatge de vacances i les nostres preferències solen ser completament diferents.

Actualment les persones que estan disposades a adquirir un segon habitatge destinen aquests immobles per a períodes de vacances o fins i tot per poder tenir un lloc en un entorn no urbà on poder teletreballar.

A Finques Ollé t’expliquem quins són els aspectes principals que tenen en compte els compradors que busquen un segon habitatge.

La ubicació, que és un factor clau en un habitatge habitual, també ho sol ser per a una segona residència, però, en aquest cas fins a un 77% dels compradors solen preferir habitatges que estiguin lluny dels nuclis urbans, sobretot en zones rurals, respecte a un 22% que prefereix habitatges en nuclis urbans.

La segona característica fonamental per a un segon habitatge és que tingui jardí o espai exterior. Una cosa que ja resulta gairebé imprescindible, sobretot, després d’haver patit un confinament a causa de la pandèmia.

Pel que fa al nombre d’habitacions o l’amplitud dels espais interiors, també són aspectes que es consideren clau a l’hora de comprar un segon habitatge, ja que hi ha un gran percentatge de compradors que utilitza aquest immoble per poder treballar des de casa.

Tot i que, igual que amb un habitatge habitual, l’elecció d’un segon habitatge sempre depèn de gustos i característiques personals, el cert és que la majoria de les persones que inverteixen en una segona residència cada cop més, tenen en compte el retorn de la inversió, això vol dir que la majoria sol llogar el seu habitatge durant una gran temporada a l’any per recuperar rendibilitat.