Augmentar el valor d’un immoble amb sostenibilitat

Cada vegada més, ens ocupem no només per tenir cura del medi ambient sinó per millorar la sostenibilitat en el nostre habitatge, el que es tradueix en una millor qualitat de vida per als habitants d’aquest immoble i un estalvi en les factures, sobretot, després d’una pandèmia que ens ha obligat a estar a casa durant molt de temps i després dels canvis en la nova factura de la llum.

Tot això, juntament amb les novetats que ha portat el nou Reial Decret 390/2021, pel que fa a la qualificació energètica en els immobles, fan que cada vegada més, els compradors i els llogaters tinguin en compte el tema de la sostenibilitat a l’hora d’escollir un immoble, ja que està qualificació energètica també pot influir, no només en el valor de taxació sinó també en el tipus d’hipoteca a la qual es pot optar.

A Finques Ollé t’expliquem com augmentar el valor d’un immoble amb sostenibilitat.

Per poder aconseguir augmentar el nivell de sostenibilitat i l’eficiència energètica en una llar, cal realitzar alguns canvis entre els quals s’inclouen:

Realitzar reformes per millorar l’aïllament

Reformes que suposin millorar l’aïllament de les parets, terres o sostres, així com a obtenir finestres amb aïllament tèrmic i utilitzar aparells de calefacció i aire condicionat amb una bona eficiència energètica.

Renovar electrodomèstics i sistemes d’il·luminació

És important reemplaçar tots els electrodomèstics antics per altres que tinguin una eficiència energètica òptima, així com canviar les bombetes i utilitzar les de baix consum.

Incloure domòtica a la llar

Els sistemes intel·ligents en el nostre habitatge que ajuden a fer un ús més eficient del consum d’energia, permetent monitoritzar el consum per millorar els hàbits, és un valor afegit i millora la sostenibilitat de la llar.

Apostar per les energies renovables

Cada vegada més, es tendeix a l’autoconsum i això es pot aconseguir gràcies a la incorporació de diferents energies renovables, que ens ajudin a produir la nostra pròpia energia.