Avantatges de viure en un loft

Fa uns cinquanta anys que van aparèixer els primers lofts a Estats Units, i el fenomen “loftero” s’ha estès per tot el món amb més o menys fortuna. A Espanya, no és un dels tipus d’habitatge més demandats, encara que és cert que des de fa uns anys els canvis socials han propiciat un augment en la recerca d’aquest tipus d’immoble. A Finques Ollé, et donem algunes de les raons per les quals viure en un loft és la teva opció.

Un gran espai al centre de la ciutat

Si estàs buscant un pis i encara no tens clar què és exactament el que vols, en aquest post volem mostrar els avantatges que té viure en un loft.

Aquest tipus d’habitatge sorgeix als Estats Units quan molts edificis industrials del segle XIX que estan al cor de la ciutat es buiden i es converteixen en l’habitatge d’artistes que no van dubtar a traslladar-se a aquests locals espaiosos i situats en ple centre. D’Amèrica van arribar a Europa, i ciutats com Madrid o Barcelona els van adoptar donant una personalitat singular a certs barris.

Des de fa uns anys, l’augment de famílies monoparentals i de persones que viuen soles, ha impulsat la demanda d’aquest tipus d’habitatge, les característiques principals són grans espais i inexistència d’envans, el que es tradueix en absència de privacitat.

Però, vegem el seu costat més positiu, les 5 raons per les quals comprar o llogar un loft és la millor opció:

1. Pel preu. Tot i que la ubicació (cèntrica) influirà a l’alça en el valor del loft, la veritat és que, normalment, serà més econòmic que un pis distribuït en habitacions.

2. Per la seva adaptabilitat per crear un espai de treball. En els temps que corren, en els quals el teletreball no només està a l’ordre del dia, sinó que, cada vegada és més corrent, aquest tipus de residència amb tant espai, constitueix un entorn perfecte per fer-ne una llar i un lloc de treball al mateix temps.

3. Per la seva lluminositat. Pocs habitatges, per no dir cap que no tingui el seu origen en un local industrial tindran l’altura i els finestrals amb els que sol explicar un loft. Són aquestes finestres de mida descomunal que et garantirà una atractiva i saludable llum natural a dojo.

4. Per la seva estètica. No es pot negar l’encant que envolta aquest tipus d’habitatge. Els seus grans espais, els sostres alts, les parets de maó o les instal·lacions a la vista, són per a molts, part d’una estètica captivadora que els recorda a les velles fàbriques i que resulten tremendament inspiradores.

5. Per la seva contribució a la rehabilitació urbanística. Encara que no és un benefici que repercuteixi directament en l’usuari de l’habitatge, sens dubte, és un factor a tenir en compte.
La compra de locals industrials, la seva rehabilitació i conversió en habitatges, ha transformat i recuperat barris sencers de les grans ciutats.

Per descomptat, que un loft també té inconvenients, però quan vols viure en un d’ells, poc importen, no creus?

Creus que és bona idea viure en un loft?

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *