Avantatges i inconvenients d’instal·lar un vídeo-timbre a casa

Cada vegada és més comú instal·lar dispositius i aparells més moderns al nostre habitatge que ajudin a facilitar-nos el dia a dia i que ens aportin un extra de seguretat i tranquil·litat, el vídeo timbre, per exemple, és un dispositiu domòtic que pot resultar molt útil, encara que també té els desavantatges.

A Finques Ollé us expliquem quins són els avantatges i els inconvenients d’instal·lar un vídeo timbre a casa.

Avantatges d’un vídeo timbre a casa

Aquests són els arguments a favor de posar un vídeo timbre:

➢ Tenir més privadesa: si vius en un edifici, un vídeo timbre t’aporta més privadesa per a qualsevol veí que vulgui acostar-se a la teva porta, ja que a ningú li agrada que el gravin.

➢ Un vídeo timbre és molt més subtil que un espiell, per la qual es nota que s’està obrint i mirant per la porta, però, en cas que no es vulgui obrir, el vídeo timbre no dóna senyals que hi ha ningú a casa.

➢ A la nit si la persona no dóna la llum no es veu qui està fora amb espiell, però el vídeo timbre té gravació d’infrarojos per poder veure qui és a la porta encara que hi hagi foscor.

➢ Major seguretat i vigilància fins i tot fora de casa: amb un vídeo timbre els sensors de moviment s’activen així que hi ha moviment fora de la porta, per la qual cosa podem controlar i gravar qui ha estat fora encara no estant a casa.

Inconvenients d’un vídeo timbre a casa

També al vídeo timbre compta amb alguns inconvenients:

➢ Tot i que el vídeo timbre ens dóna privadesa, el fet que grava en una zona comuna de l’edifici pot ser objecte de molèsties i denúncies per part dels veïns.

➢ En alguns casos fallen els sensors de moviment i podem tenir alertes fantasmes.

➢ Un vídeo timbre és una peça cara de tecnologia que pot ser objecte de robatoris o danys per part de lladres i vàndals