Ciment i formigó per decorar la teva llar

El ciment o formigó com el coneixem avui dia, és un material relativament nou en el món de la construcció, si el comparem amb la fusta, la pedra o els maons. Ara, existeix una forma d’utilitzar aquest material en les seves diferents varietats que no està relacionada amb la construcció en si, sinó com una forma de decorar interiors per a donar-los una aparença més contemporània i moderna. No hem d’oblidar que aquest material va aconseguir la popularitat de la qual avui gaudeix a causa del seu ús en l’arquitectura moderna.

Avui dia, decoradors i dissenyadors d’interiors utilitzen sovint detalls en ciment o concret per a donar-li als espais interiors una mica de textura, el color característic d’aquest material o com un revestiment, per a això ha resultat sorprenentment versàtil en les seves diferents presentacions.

Els sòls de formigó van bé amb molts estils diferents, especialment en ambients amb empremtes modernes, industrials, escandinaves o rústiques. És un revestiment de fàcil manteniment i alt rendiment, sempre que s’hagi realitzat bé la mescla i la instal·lació.

El sostre és un altre lloc en el qual el formigó o concret es veu sensacional. La millor part és que no fa falta pintar-ho, el seu color i textura característics és el que es busca, per tant seria molt desencertat cobrir-lo amb pintura.

Ens encanta la combinació de formigó encofrat amb fusta. La tècnica d’encofrat consisteix a cobrir el formigó mentre s’asseca amb taulons de fusta, imprimint-li així aquestes marques característiques. Si ho combinem amb fusta com en les parets de la imatge, l’efecte és al·lucinant.