Com es valora un immoble

A Finques Ollé incloem entre els nostres serveis la valoració real de mercat d’un immoble, ja que una de les preguntes que es fa qualsevol propietari que es decideix a vendre la seva casa és, quant val el meu habitatge?

Resulta complicat que un propietari valori realment el seu immoble, ja que la majoria de les vegades es deixa portar pels sentiments que li provoca aquest habitatge a la qual ha passat alguns anys de la seva vida i d’altra banda, perquè moltes vegades estan pensant a reinvertir aquests diners en un habitatge nou i lògicament volen treure-li el major partit.

Però la nostra experiència ens diu, que un habitatge que no té una valoració real de mercat és molt més complicada de vendre. Per això, és tan important que el client sàpiga el valor del seu habitatge d’una manera professional, però com es valora un immoble?

La valoració d’un immoble depèn de diferents factors objectius, entre els quals s’inclouen: les característiques particulars de l’habitatge i la ubicació en la qual es trobi l’habitatge.

Amb aquestes dades i mitjançant un estudi exhaustiu que realitza l’agència immobiliària, tenint en compte diferents factors com: quants habitatges hi ha a la zona, quin és el preu mitjà d’aquests habitatges, com és l’entorn de l’habitatge, és a dir, si és un barri que compta amb diferents serveis, si està ben comunicat, etc., i comparant habitatges amb similars característiques i el preu d’aquests habitatges, es determina el valor de l’immoble.

Per a una persona que s’estigui plantejant vendre el seu immoble, aquesta valoració que fa una agència immobiliària, és una informació fonamental per poder establir un preu de venda adequat al mercat. No obstant això, cal no confondre la valoració d’un immoble amb la taxació, ja que la taxació sí que és un document legal, que realitza una empresa taxadora i homologada i que és necessària en el cas que venguis casa teva i necessitis algun tipus de finançament.