Com funciona la negociació en el procés de compra d’un immoble?

La proximitat entre el preu de l’habitatge que estableixen els venedors i el pressupost inicial amb el qual compten els compradors, està demostrat que és essencial per dur a terme una transacció. Fins i tot encara que el pressupost final variï pel que fa al d’origen, la majoria de compradors segueixen mantenint-se dins de la referència inicial. A Finques Ollé t’expliquem més com funciona la negociació durant el procés de compra d’un immoble.

A l’hora de llançar-se a prendre una decisió tan important com la de comprar una casa, prèviament s’ha de valorar el pressupost que disposa cada persona. Dins d’aquest pressupost hem de sumar estalvis, possibles guanys obtinguts amb la venda d’una casa i la hipoteca que puguem aconseguir per afrontar el pagament del preu de l’habitatge.
Segons estudis recents, la diferència entre el pressupost marcat pel comprador i el preu que el venedor estableix de sortida es tradueix, a Espanya, en un 4%. Aquesta dada varia segons la comunitat autònoma en la qual ens trobem. El pressupost dependrà de les necessitats que té el comprador. No és el mateix una persona que busca una casa per invertir, que el que la cerca per reformar.
De la mateixa manera, el procés de negociació s’ha convertit en element bàsic per fixar el preu final en el procés de venda d’un immoble.

Segurament puguis pensar que la negociació del preu és sinònim de reducció del mateix, però no té per què ser així. En ocasions la solució es troba en oferir al potencial comprador altres beneficis. En aquests, es poden incloure accessoris, equipament i mobles o fins i tot encarregar-se de certes reformes de l’immoble.
En molts casos el preu inicial no és el definitiu, per la qual cosa si estàs en plena fase de negociació, no tiris la tovallola al primer intent. En qualsevol moment pot arribar la teva oportunitat. Per tant, podríem resumir que el factor més important a l’hora de tancar la venda d’una casa, el preu, pot variar com a conseqüència de dos pilars bàsics: el pressupost marcat pel comprador i la fase de negociació.

Estàs pensant en comprar un immoble?