Com millorar l’eficiència energètica del teu habitatge

L’eficiència energètica no només serveix per estalviar en la factura de l’aigua, de gas o de l’electricitat, sinó que suposa una millora de la sostenibilitat de la planeta gràcies a un consum responsable a la nostra llar. A Finques Ollé et donem les claus per millorar l’eficiència energètica del teu habitatge.

Per reduir el nostre consum i poder comptar amb una casa molt més eficient cal millorar aquests aspectes en el nostre habitatge.

Optimitzar l’aïllament

Revisar l’estat de les finestres, terres, portes, murs i teulades per evitar la pèrdua de fred i de calor.

Substituir els electrodomèstics i les bombetes

Si els electrodomèstics són antics el millor és substituir-los per electrodomèstics nous que tinguin una bona qualificació energètica i substituir les bombetes antigues per altres de LED.

Ús adequat de la calefacció

Utilitzant tant la calefacció com l’aire condicionat a temperatures adequades per a cada època de l’any i ajudant-nos de l’ús de termòstats per controlar les temperatures per no abusar ni del fred ni de la calor.

Reduir el consum d’aigua

Utilitzant tant la rentadora com el rentaplats sempre a plena càrrega, amb l’ús de cisternes de doble descàrrega, així com no mantenir les aixetes obertes més enllà del necessari.

Evitar el «consum vampir»

Escollir el consum d’electricitat que fan els aparells elèctrics quan se suposa que estan apagats, però es queden en «standby»

D’altra banda, una bona certificació energètica suposa avantatges tant per comprar com per vendre un immoble.

  • Per vendre: tenir una casa eficientment energètica suposa una revaloració a l’hora de vendre-la, ja que per vendre un immoble és imprescindible sol·licitar el certificat d’eficiència energètica, on apareix el consum energètic i totes les emissions nocives que emet un immoble, i com millor sigui la nostra qualificació millor podrem vendre.
  • Per comprar: si per comprar un immoble sol·licitem una Hipoteca Verda, és a dir, aquella hipoteca el tipus d’interès es vincula al resultat de la certificació energètica de l’habitatge, cal comptar amb una certificació energètica de nivell A o B.