Consells per a ensenyar als teus fills a estalviar els diners

Fins fa poc la majoria de gent pensava que només els adults gastaven diners. Actualment, s’estima que els adolescents gastaran 155 mil milions al llarg de l’any. Llavors és quan un pare es pregunta: com puc assegurar que el meus fills estan prenent les decisions financeres adequades? A Finques Ollé et deixem una llista de raons perquè a mesura que creixin, aprenguin a valorar i estalviar els diners.

Fins a 5 anys
Aquest és un bon moment per a introduir les monedes. Juga a jocs per a què les coneguin i que identifiquin el seu valor. Parla amb ells de tant en tant, alternant els moments d’anar en el cotxe o quan estiguin a casa jugant, i parla’ls de la importància d’esperar per a gastar diners.

De 5 a 10 anys
En aquest punt la majoria de famílies introdueixen una petita paga. No importa com ho gestionis, el fonamental és fomentar en els nens el concepte d’estalviar per a un objectiu a llarg termini. Parla amb la teus fills sobre la joguina o joc que volen i dóna’ls hi una guardiola on posar els estalvis.

De 10 a 14 anys
Als pre-adolescents els encanta els centres comercials. Aquest és un bon moment per a parlar-los de les comparacions a l’hora de comprar. De la diferència entre les marques comercials i les genèriques i si realment és millor una que una altra.
Comença a parlar-los de la importància d’invertir a llarg termini i introdueix-los la idea que és fonamental viure dins de les seves possibilitats.

De 14 a 18 anys
Els adolescents en aquesta edat comencen a tenir ja certes responsabilitats: buscar un treball d’estiu, començar la universitat, etc. Queden pocs anys perquè surtin del niu i si no has parlat amb ells de diners, ara és el moment. Decidiu tots dos un pressupost mensual i deixa que ells s’encarreguin dels seus propis diners.
Permet que sigui ara, quan és encara un adolescent, que cometi errors i aprengui. Millor tenir un esglai als 17 que no un cotxe embargat més endavant.