Consells per a la reparació del teu sòl de parquet

Una de les principals coses que van fer que t’enamoressis de la teva casa de Barcelona, va ser el seu meravellós sòl de parquet. La seva presència, dóna a la teva llar un aspecte elegant i distingit. Encara que al principi, tothom et deia que t’implicaria molta més feina a l’hora de netejar, pràcticament, has observat que no suposa tant esforç. No obstant això, és cert que has de tenir en compte algunes precaucions per evitar possibles danys, si el vols mantenir en perfectes condicions.

Si has observat algun desperfecte en el teu sòl, a Finques Ollé, et facilitem uns senzills consells que et permetran reparar i retornar a la vida el teu parquet.

•Si veus algun tipus de moviment en la seva superfície
Això és a causa de que ha agafat humitat, bé perquè està present en l’ambient, o bé perquè s’ha abocat algun líquid sobre ell. En ambdues opcions, la forma de procedir és la mateixa. Hauràs de retirar totes les làmines que es trobin afectades, i assecar el sòl que està sota d’aquestes. Una vegada seques, només hauràs de tornar-les a col·locar.

Si els teus problemes són la presència de forats, esgarrapades o fissures, hi ha una forma fàcil de solucionar-ho. Aquesta consisteix en realitzar una neteja profunda de la superfície, on hauràs d’utilitzar raspalls i sabons específics. A continuació, amb l’ajuda d’un paper d’escata, mitjançant una fricció suau i realitzant moviments circulars, vés llevant les marques.

Si has detectat làmines que es mouen, hauràs d’inspeccionar minuciosament tot el sòl. Treu-les totes, però recordant el lloc on estaven situades, per poder reintegrar-les posteriorment. Neteja el sòl i aplica cola a les làmines. Ara només et queda que les tornis a col·locar.

Si el que desitges és retornar-li la lluentor que ha perdut, l’oli és el teu aliat. Pots utilitzar el de pi, teca o, fins i tot, el d’oliva. Aplica una petita quantitat amb un drap net.

• En el cas que tinguis làmines aixecades o trencades, hauràs de requerir l’ajuda d’un professional, ja que necessitaràs realitzar una reparació molt més profunda.