Crea el teu propi safareig a casa

Gairebé ningú s’allibera de dues de les tasques més pesades de la casa: rentar i planxar. Perquè no t’atabalis ni t’ocasionin massa desordre, el millor és crear un bon entorn, per això, des de Finques Ollé t’expliquem com muntar el teu propi safareig a casa.

  • Si tens habitació independent

L’ideal és poder comptar amb una habitació independent, on puguis col·locar calaixos i prestatges i fins i tot un mòdul de planxa que pot ser amb rodes per poder desplaçar-lo o un mòdul a vapor.

Així mateix, si tens espai suficient inclou una aixeta amb lavabo per treure taques abans o després de la rentada.

També és recomanable posar armaris amb portes perquè tots els detergents, el suavitzant, lleixiu, etc., quedin ben guardats.

Pots col·locar un tendal plegable, però procura posar-lo a una bona alçada perquè no destorbi l’espai.

  • Si no tens habitació independent

En el cas que hagis d’incorporar tant la rentadora com l’assecadora sense disposar d’una cambra independent, no tens per què ubicar-les en la cuina, ja que si comptes amb algun buit en algun passadís, podràs muntar un armari que tingui portes, perquè no quedin a la vista (sempre tenint en compte que hauràs d’adaptar la instal·lació de fontaneria) podent situar la zona de rentat en qualsevol lloc de la casa.

Si comptes amb una paret lliure, pots situar la zona de safareig allà col·locant un magatzem vertical amb prestatges per emmagatzemar la roba. La taula de la planxa pot ser abatible perquè no t’ocupi espai i si la paret no és molt gran, pots apilar la rentadora i l’assecadora.

Avui dia hi ha moltes possibilitats d’organitzar un safareig a casa independentment de l’espai, com per exemple, usant composicions modulars que serveixen per ampliar la capacitat d’emmagatzematge.

El més important, és que si tens el safareig obert hauràs d’intentar que tot quedi en ordre, guardat la roba en caixes i cistelles perquè no es vegi desordenat.