El ‘build to rent’ com a alternativa per a l’accés dels joves a l’habitatge

A l’actualitat hi ha un nou fenomen a casa nostra, basat en la construcció d’immobles destinats al lloguer, el que en anglès s’anomena «build to rent».

A Finques Ollé t’expliquem què és el «build to rent» i per què és una alternativa per a l’accés dels joves a l’habitatge.

El «build to rent» es basa en la construcció d’unitats residencials que es destinen al lloguer, per tant són construccions molt resistents que no es fan malbé amb el temps.

Nascut al Regne Unit, on les possibilitats de compra d’un immoble són bastant complicades a causa dels preus, aquesta nova alternativa està tenint una gran acceptació al nostre país, a causa precisament de les mateixes circumstàncies de precarietat laboral i de preus de venda força elevats.

A més, les noves generacions porten amb si una nova forma de pensar pel que fa a l’habitatge, i prefereixen no hipotecar durant tants anys o contemplen la possibilitat de traslladar-se en diferents moments de la seva vida, de manera que cada vegada més, s’aposta pel lloguer.

Aquest model de negoci consisteix a crear complexos d’habitatges que es gestionen a través d’empreses, això significa que tot el complex només compta amb un únic propietari, i que es lloguen a uns preus molt competitius, això al costat del fet de no haver d’invertir en reformes, són raons prou atractives per al perfil d’arrendatari actual, que busca habitatges que siguin còmodes i no excessivament grans, però que compten amb molts serveis, amb àrees comunes i materials que contribueixin a l’eficiència d’aquest tipus de construccions.

Aquests complexos també afavoreixen la creació de comunitats per aconseguir lloguers a mitjà o llarg termini.

Es tracta d’un nou concepte respecte del sistema tradicional de lloguer, que fins ara, només portaven els particulars.

A més d’una alternativa per als joves que volen independitzar-se, el «build to rent» també és una oportunitat per a aquells inversors i promotors que busquen rendibilitat a través del lloguer.