El més important que has de protegir amb la teva assegurança de llar

Una de les finalitats principals que té comptar amb una assegurança de llar és protegir les nostres pertinences més valuoses i objectes de valor.

A Finques Ollé t’expliquem què és el més important que has de protegir amb la teva assegurança de llar.

Quan es contracta una pòlissa d’assegurances de llar, normalment és per a estar coberts davant accidents, imprevistos o robatoris, i precisament per a prevenir un sinistre per robatori en qualsevol immoble, cal realitzar una anàlisi adequada de qualsevol objecte de valor especial o joies.

Segons els experts, el més recomanable sempre és realitzar fotos o un vídeo de tots els objectes que hi ha en l’habitatge i fer una llista amb aquells més valuosos per calcular el seu cost individual, la resta d’objectes menys valuosos es pot estimar en una xifra conjunta i una vegada se sumi tot, cal arrodonir als 10.000 euros més pròxims per a calcular la cobertura més adequada del contingut.

En el cas dels objectes de valor hi ha tres models principals que ofereixen les companyies asseguradores:

❖ Un valor unitari preestablert de la quantitat màxima que es cobreix.

❖ Una limitació de valor per objecte i assegurar qualsevol altre objecte de valor superior de manera individual.

❖ Aquelles que no ofereixen la cobertura per a determinats objectes de valor.

No obstant això, en cas de sinistre per robatori cal presentar la denúncia perquè la companyia indemnitzi el valor dels objectes tenint en compte que hi ha dues maneres de rebre la indemnització:

➢ Valor de reposició a nou: en el qual s’indemnitza amb els diners equivalents al cost de comprar el mateix bé nou o un altre d’iguals característiques, sabent, i això és l’important, que es refereix al valor de l’objecte en el moment del sinistre.

➢ Valor real o d’ús: en el qual es calcula indemnització del bé objecte com si fos nou.

L’assegurança de llar bàsica protegeix a més del contingut i del continent, el patrimoni i la responsabilitat civil i es pot triar entre els tres tipus d’assegurances més habituals:

1. El modular: que ofereix les cobertures més bàsiques a les quals es pot afegir algunes cobertures addicionals si hi ha més necessitats.

2. El tancat: que compta amb una pòlissa estàndard i atén les necessitats més habituals evitant cobertures innecessàries.

3. L’extens: que aglutina una gran relació de cobertures per a clients més exigents.