El metavers cada vegada més implantat al sector immobiliari

El metavers és un món virtual paral·lel a una realitat física que en molts aspectes s’acabarà sobreposant a la vida real, ja que es tracta d’un nou món en què es pot replicar tot allò existent, possiblement per fer-ho millor del que ho estem fent al nostre món. Aquesta realitat virtual, que ja existeix en altres contextos, també comença a ser un món on s’està vivint una nova espècie de ‘boom immobiliari’ en què es compren espais i construccions digitals a preus en criptomonedes cada cop més elevats.

A Finques Ollé t’expliquem com el metavers està cada cop més implantat al sector immobiliari.

Durant l’any passat les compravendes al món virtual van arribar a assolir els cinc-cents milions de dòlars, això significa que segons els experts el mercat immobiliari al metavers creixerà amb una taxa anual del 31% entre aquest any i el 2028, amb una activitat que es concentra principalment en 4 plataformes: Cryptovoxels, Sandbox, Somnium Space i Decentraland.

Com a exemple, l’any passat Sandbox, un fons d’inversió immobiliari digital, va adquirir 700 parcel·les de metavers per més de 4 milions de dòlars i va pagar gairebé un milió d’euros per construir un centre comercial virtual a Decentraland.

El cas és que no només hi ha un metavers sinó que hi ha diversos mons virtuals immersius desenvolupats per Meta (abans Facebook) i pels diferents mitjans i videojocs propietat de Microsoft, encara que l’objectiu és que tard o d’hora tots aquests meta-móns acabin unint-se per a convertir-se en una realitat i un metavers definitiu.

Encara que sembli arriscat, ja hi ha agències immobiliàries com Metaverse Properties, que s’encarreguen d’assessorar qualsevol usuari en les gestions i les compravendes que es facin al metavers.

Tot i que grans grups econòmics o organismes públics ja estan apostant per projectes al metavers, avui dia és una aposta arriscada per a qualsevol inversió privada, ja que es necessiten grans quantitats de criptomonedes, a més que és complicat i car diversificar inversions en les diferents plataformes existents sense saber quina es convertirà en l’única.