Estàs esperant un fill? Coneix els beneficis de menjar fruita durant l’embaràs

Si actualment estàs esperant un fill, sabràs que és important que mengis aliments nutritius i que evitis les calories buides durant l’embaràs.

Quines fruites es recomanen menjar durant l’embaràs?

El consum d’un gran varietat de fruites i verdures durant l’embaràs garanteix l’aportació de les vitamines, minerals i de la fibra tant la dona com el bebè necessiten per al seu desenvolupament.I és que durant l’embaràs es recomana menjar 2 a 4 porcions de fruita i 4 porcions de verdures al dia.

 

Quines fruites no haurien de faltar en la dieta d’una embarassada?

Durant l’embaràs, algunes dones tenen necessitat de menjar una cosa dolça. La fruita és una bona opció, a més de ser dolça també aporta molts nutrients importants per a un embaràs saludable.

Entre la gran varietat de fruites que podem trobar, et recomanem algunes fruites que t’aportaran molts nutrients:


Alvocats

Els alvocats són les fruites que més àcid fòlic tenen. També són una gran font de: vitamina C, vitamina B, vitamina K, fibra, magnesi, potassi i ferro.

El contingut en potassi i magnesi dels alvocats poden ajudar a alleujar les nàusees i les enrampades a les cames, un símptoma comú de l’embaràs.

Taronges
Les taronges a més d’ajudar a mantenir la hidratació, també són una gran font d’àcid fòlic, que ajuda a prevenir els defectes del tub neural, i una gran font de vitamina C que és un antioxidant que ajuda a prevenir el mal cel·lular i ajuda a l’absorció del ferro.

Plàtan
Els plàtans són una bona font de potassi, vitamina B6 (poden ajudar a alleujar les nàusees i els vòmits), vitamina C i fibra (molt útil per a evitar el restrenyiment).

Llimones
Moltes dones informen que beure aigua de llimona, o beure llimonada ajuda a alleujar les nàusees relacionades amb l’embaràs. Les llimones també són riques en vitamina C, ja què ajuden a estimular el sistema digestiu per a alleujar el restrenyiment. Menjar molta llimona pot erosionar l’esmalt dental, per la qual cosa et recomanem que t’esbandeixis la boca havent dinat.

Fruites del bosc o baies
Són riques en carbohidrats, vitamina C i fibra. Excepte contraindicació mèdica, durant l’embaràs els carbohidrats han de representar el 50-60% de les calories diàries. És important menjar hidrats de carboni complexos com els que es troben en les baies, i no carbohidrats processats o simples com els que es troben en pastissos i galetes.

Pomes
Les pomes són riques en fibra i una bona font de vitamina A, vitamina C i potassi.
Com diu la popular dita, amb una poma al dia cuidaràs la teva salut.

Saps que hi ha un estudi que ha trobat que els fills de mares que van menjar moltes pomes durant l’embaràs eren menys propensos a tenir asma infantil i les al·lèrgies?

 

Què t’ha semblat el post? Estàs esperant un fill? En quina fase de l’embaràs estàs?