Formes alternatives d’aconseguir el teu habitatge: els crèdits d’autoconstrucció

Cada vegada amb més assiduïtat, podem trobar persones que no estan interessades en comprar un habitatge a través d’una constructora. És més, es decanten per construir la seva pròpia casa. Aquesta decisió no està lliure de perill ni complicacions, atès que hauran de tenir una elevada solvència econòmica i comptar amb un solar urbanitzable. Lògicament, no sempre és possible complir tots dos requisits, provocant que, moltes vegades, es desisteixi aquesta opció.

No obstant això, en el cas que posseeixis un terreny i desitgis crear la teva llar, a Finques Olléet parlem de formes alternatives d’aconseguir el teu habitatge.

De la mateixa manera que les persones que desitgen comprar una propietat, tenen la possibilitat de sol·licitar un préstec hipotecari en la seva entitat bancària; els que desitgen edificar-la, també compten amb altres opcions. Es tracta dels denominats “crèdits d’autoconstrucció”.

Aquests crèdits, tenen com a finalitat finançar la construcció de l’habitatge. Per obtenir-los, has de complir amb una sèrie de requisits: ser el propietari del terreny on es realitzarà l’edificació, aportar la llicència i el projecte d’obra. Si t’ho concedeixen, podràs aconseguir fins a un finançament del 100% del pressupost d’execució, sempre que, no superi el cost de construcció, i es limiti al 70% del valor de reposició.

A més, has de saber que el termini per amortitzar el préstec pot ser: fins a 40 anys i el període de carència sol estar comprès entre els 12 i 24 mesos. El principal avantatge que trobem al construir la nostra pròpia llar, és la possibilitat de triar les dimensions de cada estada, controlar la qualitat dels materials que utilitzem i poder variar qualsevol aspecte si l’arquitecte està conforme. Tindràs la satisfacció d’haver creat la teva casa des del principi, i a més, la teva llar s’adaptarà perfectament a les teves necessitats i el teu estil de vida.