Les cases heretades augmenten després de la pandèmia. Quines són les millors alternatives?

Després de la pandèmia provocada pel coronavirus, el nombre d’habitatges heretats s’ha disparat al nostre país. Això ha provocat que molts hereus es trobin amb certs problemes a l’hora de gestionar les herències immobiliàries, de manera que el mercat immobiliari compta amb un gran nombre d’habitatges en venda i en lloguer pertanyents a aquests nous hereus. Encara que hi ha diverses alternatives:

  1. En primer lloc, ens trobem amb nombrosos hereus que han renunciat a aquests immobles, degut sobretot, a la greu crisi econòmica que portem patint des de fa uns anys i que s’ha agreujat amb la pandèmia. A més, cal recordar que per rebre una herència cal pagar una sèrie d’impostos que suposen unes despeses importants per als hereus. Si a més l’habitatge compta amb hipoteca, els hereus també hereten aquests deutes, de manera que en aquests casos sempre s’opta per renunciar a l’herència.
  2. En segon lloc, hi ha algunes fórmules, entre les quals es troba acceptar una herència a benefici d’inventari, per la qual es poden heretar només els béns i no els deutes, ja que aquestes es pagaran amb el patrimoni heretat i d’aquesta manera , el beneficiari no comprometrà el seu propi patrimoni.
  3. En el tercer cas, hi ha la possibilitat d’acceptar l’herència per poder vendre o llogar l’immoble. Encara que per a això, és important realitzar tots els passos previs d’acceptació de l’herència, juntament amb el pagament dels impostos corresponents i a partir d’aquí, poder plantejar-nos el lloguer o la venda de l’immoble. Encara que en aquest cas, també hauríem de tenir en compte si hi ha més d’un hereu i posar-nos d’acord.

Decidim el que decidim, l’important és comptar amb professionals que puguin assessorar depenent de les nostres circumstàncies per triar l’opció que millor ens convingui.

A Finques Ollé portem més de 50 anys dedicats a la compravenda i lloguer d’immobles, i comptem amb professionals que podran proporcionar-te assessorament legal, per posteriorment ajudar-te a vendre o llogar el teu immoble heretat perquè puguis treure-li la major rendibilitat.