Les criptomonedes a les transaccions immobiliàries

Encara que encara hi ha certes reticències, pel que fa a l’ús actual i futur de les criptomonedes, degut, sobretot, a la volatilitat d’aquestes divises, la realitat és que el sector immobiliari ja està començant a incloure la possibilitat de fer transaccions de compravenda utilitzant aquesta forma de pagament.

A Finques Ollé t’expliquem quina és la situació de les criptomonedes en les transaccions immobiliàries.

Amb l’avenç de la digitalització i de les noves tecnologies s’han obert nous camps per poder realitzar operacions comercials, com ara les criptomonedes, que avui dia s’utilitzen per fer tota mena de transaccions de forma segura.

Pel que fa al sector immobiliari, en l’actualitat, poder realitzar una compravenda d’un immoble amb bitcoins és una manera més d’aprofitar oportunitats per fer transaccions, de fet, ja hi ha portals immobiliaris on els propietaris accepten el bitcoin com a forma de pagament.

A Espanya, la legislació actual admet monedes digitals com una forma de pagament lícita, per tant, cal declarar tant les compres com les vendes que es facin amb criptomonedes.

Per fer una transacció de compravenda amb bitcoin el procés és similar al d’una compravenda tradicional, amb la diferència que tant el comprador com el venedor han de fer el canvi de bitcoin a euros.

En tractar-se d’una moneda digital, la transferència es realitza a través de qualsevol plataforma digital o el mòbil, i un cop el venedor certifica que la transacció s’ha completat amb el cost previst, es tancarà l’escriptura amb la quantitat especificada en euros.

Tot i això, aquesta transacció suposa cert risc per al venedor, ja que la volatilitat del valor d’aquesta moneda podria baixar a partir de la venda. No obstant això, si la criptomoneda es revalora, també haurà d’assumir el pagament dels impostos corresponents, depenent del que hagi guanyat en bitcoins i quina és la quantitat en euros.

Tot i que encara s’ha de consolidar en el sector immobiliari, l’ús de criptomonedes trepitja fort a la societat i pot arribar a ser una cosa molt habitual.