L’Internet de les Coses (IOT) què és i com ajuda a estalviar en l’habitatge

El terme Iot (Internet of Things) o Internet de les Coses és aquell que es refereix a qualsevol sistema físic en el qual s’integren dispositius informàtics en els diferents objectes, que es reben i transfereixen dades mitjançant una xarxa sense fils.

A Finques Ollé t’expliquem en què consisteix l’Internet de les Coses i com pot ajudar-te a estalviar en el teu habitatge.

El Iot és un procés que connecta diferents elements domèstics. Com poden ser bombetes, electrodomèstics, persianes, etc., que converteix un habitatge normal en una llar intel·ligent, ja que mitjançant l’enviament i la recepció d’informació, que serveix per analitzar dades, s’aconsegueix monitoritzar els hàbits i el consum per optimitzar els sistemes.

Una llar que compta amb aquest sistema intel·ligent permet realitzar tasques de forma més senzilla i pràctica, gràcies al control la gestió en qualsevol moment, tant dins com fora de l’habitatge, de diferents elements com la il·luminació, equips audiovisuals, temperatura i control de persones i mascotes dins de l’habitatge.

Dins dels avantatges principals que ofereix el Iot, trobem:

  • Major informació: ja que els aparells connectats van intercanviant contínuament informació, de manera que arriben a conèixer els nostres hàbits i gustos i ens faciliten les tasques, a més d’estalviar temps en les rutines diàries generant el nostre propi estil de vida.
  • Major seguretat: amb sistemes d’accés digitalitzats, càmeres connectades i alertes automatitzades que ens prevenen no només d’intrusos a l’habitatge sinó de qualsevol tipus d’avaria.
  • Major estalvi: tots els sistemes contribueixen a disminuir el consum d’energia aconseguint un estalvi de fins a un 20% al mes.

La tecnologia ha arribat per quedar-se i l’Internet de les Coses a la llar és el futur per aconseguir habitatges intel·ligents i innovadores que milloraran la qualitat de vida dels habitants i facilitaran les diferents tasques.