Mesures anticovid per a les piscines comunitàries a Catalunya

Aquest estiu, gràcies en part a l’avanç de la vacunació i en part a les mesures que hem estat mantenint durant tot aquest temps, es podrà gaudir de les piscines comunitàries mantenint les normatives anticovid obligatòries establertes pel Ministeri de Sanitat.

A Finques Ollé t’expliquem quines són les mesures anticovid establertes per a les piscines comunitàries aquest estiu a Catalunya.

La resolució SLT / 1587/2021 que va entrar en vigor el passat 24 de maig, mitjançant la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de la Covid-19 no estableixen, de moment cap al·lusió directa o indirecta a les piscines a Catalunya, tot i la normativa vigent estableix les següents condicions perquè es puguin utilitzar:

● Establir un control d’accés i un aforament limitat al 50%

● Utilització de les mascaretes en els desplaçaments per entrar i sortir del recinte.

● Disposar de solucions i gels hidroalcohòlics de desinfecció en el recinte.

● Utilitzar cartells amb explicacions de les mesures d’higiene i seguretat i realitzar recordatoris continus als usuaris.

● Mantenir la distància física interpersonal d’1,5 m tant en el bany com a la zona enjardinada.

● Queden prohibits les trobades de més de 10 persones.

● Els vestidors es podran utilitzar mentre estigui garantida la seva ventilació mínima i amb l’ús de la màscara a l’interior.

● Les dutxes i els rentapeus a l’aire lliure es podran fer servir sempre que es garanteixi la seva neteja.

● Reforçar totes les mesures de neteja i desinfecció de totes les instal·lacions, especialment les dutxes i els rentapeus, i garantir l’estat de salubritat i higiene de tot el recinte.

Totes aquestes mesures establertes per a les piscines municipals i comunitàries a l’aire lliure, també s’apliquen a les piscines de la comunitat de veïns o de les urbanitzacions.