Modalitats hipotecàries

Imagina que has decidit comprar el teu primer immoble. No saps quina hipoteca escollir? L’elecció entre tipus fix o tipus variable no és senzilla, per això a Finques Ollé et volem explicar els avantatges i inconvenients de cada modalitat.

 

Quina opció és millor?
El primer que volem deixar-te clar és que no existeix una resposta única, ja que en funció de les teves necessitats i circumstàncies, totes dues modalitats poden ser per a tu.


Fix:
Si sol·licites una hipoteca de tipus fix, la quantitat que conforma la quota a la qual hagis de fer front no variarà amb caràcter mensual. Gràcies a aquesta modalitat, no t’hauràs de preocupar de possibles variacions en l’import de pagament.

 

Variable:
Aquesta és la modalitat hipotecària més recorrent. La raó del seu èxit es troba en el seu vincle amb una sèrie de condicionants econòmics que de manera habitual, ha donat lloc a costos més baixos que l’opció de tipus fix.I és que a llarg termini, t’evitarà més d’un problema. Aquesta modalitat té un diferencial, establert pel banc, i un element variable dependent de l’índex econòmic, que obtindrà el seu valor cada mes.
La suma d’aquests dos factors serà el que determini l’import de pagament en cada mensualitat.

Aquestes són les dues modalitats hipotecàries, tipus fix o tipus variable. Escull quina opció és millor per a tu, i si tens qualsevol dubte, pregunta’ns!