Netejar mentre cuinem o després de cuinar?

Quan ens toca preparar el sopar acostumem a amuntegar plats, utensilis i olles a l’aigüera amb l’excusa de que després els rentarem. Sopem, ens estirem al sofà, posem una serie…i ja és tard. A Finques Ollé et plantegem la següent pregunta: És millor netejar mentre cuinem o fer-ho després? Com sabràs no es necessita massa estona cuinant per deixar la cuina feta un quadre, i encara que sembli mentida, tampoc perdràs temps en deixar-la recollida i neta. Vols saber més? Segueix llegint:

 

Consells per a cuinar i netejar

-Sempre cuina amb l’extractor connectat, així evites haver de repassar l’enrajolat per condensació d’aigua. La condensació es pot evitar amb una temperatura constant a la cuina.

-No apaguis l’extractor de fums immediatament en treure el menjar del foc, deixa-ho encès 5 minuts més per a dissipar les fortes olors i vapors.
-Com els bons cuiners, et recomanem sempre tenir a mà un drap de cuina de bona grandària per a anar assecant i netejant mentres cuines.

-Després de cuinar -picar, batre, entre d’altres- renta la vaixella que hagis utilitzat. Les restes d’aliments que caiguin en els fogons cal netejar-les immediatament, si no pots netejar-les en el moment almenys deixa’ls en remull perquè no es ressequi. Hi ha líquids que quan es vessen en els fogons i no es netegen immediatament deixen taques molt díficils de treure.

 

Consells per a netejar després de cuinar:

Les olles, cassoles i paelles hauran d’estar netes i preparades per a guardar després de cuinar. Si el menjar ha necessitat els tocs d’últim moment, deixa en aigua o en el rentavaixelles tots els utensilis que s’han utilitzat. És un simple gest i t’estalviarà molt de temps després. Et recomanem que abans de menjar tinguis tot els utensilis nets i recollits, així podràs dedicar més temps amb els teus i no pensar en recollir després de menjar amb tot l’empatx.

Què t’agrada més recollir mentre cuines o després?