No oblidis aquests consells abans de marxar de vacances

Si tens en ment prendre’t unes merescudes vacances, recorda que entre les coses que anotacions en la teva llista de tasques, una de les més importants és deixar la teva casa protegida perquè en tornar no t’esperi una sorpresa no desitjada.

A continuació a Finques Ollé et donem una sèrie de consells per a dissuadir als lladres o que aquests no tinguin al punt de mira el teu domicili.

Electricitat
No desconnectis tota la llum, si el timbre no funciona, els lladres sabran que no hi ha ningú a casa. A més, si és possible, programa un temporitzador perquè les llums s’encenguin a la nit almenys unes hores, així semblarà que hi ha gent a casa.

Objectes de valor
Si tens documents o objectes de valor el millor és que els protegeixis mitjançant una caixa forta, existeixen caixes fortes per a ús particular molt assequibles i que mantindran els teus béns ben segurs.

Sigues discret
La millor manera d’evitar que gent indesitjada s’assabenti dels teus plans, és no difondre-ho als quatre vents. Evita les xarxes socials i si tens fills digues-los que no ho comentin. Les xarxes socials no són tan privades com creem i mai se sap qui està escoltant a l’altre costat de la terrassa d’un bar.

Sistemes de seguretat
Sense cap dubte la millor manera de dissuadir a qualsevol persona d’entrar en una casa és amb un bon sistema de seguretat: Càmeres de seguretat, portes cuirassades certificades, cilindres de seguretat…

Aquests són alguns dels punts febles d’un habitatge unifamiliar:
-Cilindres en portes d’entrada amb clau senzilla
-Cilindres de seguretat de gamma baixa o mitjana sense el degut escut protector
-Panys d’un sol punt de tancament
-Portes d’entrada fabricades en fusta o alumini sense els reforços o ferratges específics.
-Finestres amb sistemes de frontissa oscil·lo batent
-Portes de garatge massa febles
-Caixes fortes d’importació sense certificats de seguretat
-Alarmes amb sistemes d’infrarojos per radiofreqüència
-Llum deficient en zones enjardinades.
-Teulades baixes o golfes accessibles
-Gaudeix de les teves vacances amb la tranquil·litat de saber que a la volta tot estarà com ho vas deixar.