On aconseguir els plànols d’un habitatge

Si has decidit reformar el teu habitatge o vols vendre, és molt probable que necessitis els plànols de l’habitatge per poder realitzar aquestes gestions. Però en el cas que no els tinguis a mà, probablement t’estiguis preguntant com i on aconseguir-los.

A Finques Ollé t’expliquem on pots aconseguir els plànols d’un habitatge.

A l’Ajuntament

L’Ajuntament té un arxiu on es troben els plànols de tots els edificis que s’han construït de forma legal. El procediment és mitjançant sol·licitud i la resposta trigarà en funció de si el tècnic de l’ajuntament té un accés més fàcil o més complicat als plànols, ja que actualment hi ha un arxiu digitalitzat, però també compten amb un gran arxiu històric, al que és més complicat accedir-hi.

En el cadastre

En el cadastre disposen de plànols en format digital de totes les parcel·les cadastrals. Aquí es pot trobar informació sobre el perímetre dels immobles i la superfície en metres quadrats.

Altres alternatives

Si vas construir el teu propi habitatge o la vas comprar a un promotor, el més fàcil és sol·licitar els plànols a l’arquitecte del projecte.

En el cas que compris un pis en un edifici, normalment, el president o l’administrador solen tenir una còpia del projecte.

També hi ha la possibilitat d’utilitzar apps determinades per poder realitzar plànols per tu mateix, encara que si no tens la formació adequada, probablement, no tinguin molta fiabilitat.

No obstant això, en molts casos, el projecte original no correspon amb els plànols actuals de l’habitatge, ja que puguin haver-se dut a terme reformes que no s’hagin registrat a l’Ajuntament. En aquest cas, el millor és acudir a un tècnic perquè els faci un aixecament del plànol de l’habitatge, el que sí que és important és que aquest tècnic conegui la finalitat del plànol perquè ens pugui realitzar un treball amb la informació específica que anem a necessitar.

A Finques Ollé posem a la teva disposició un arquitecte qualificat que pot realitzar  el planell que precisis.