Orientació en un habitatge quina és la millor?

Dins de les característiques principals que caldria buscar a l’hora d’adquirir un nou immoble, caldria incloure l’orientació de l’habitatge, ja que això determina el consum energètic a més d’aportar valor a la propietat.

A Finques Ollé t’expliquem quina és la millor orientació en un habitatge.

L’orientació de l’habitatge està relacionada amb la direcció dels punts cardinals i això influeix a l’hora de saber on incideix el sol i quanta llum rebrà. Per tant, l’orientació està directament relacionada amb l’estalvi energètic, ja que una bona orientació pot suposar un 70% d’estalvi en climatització i il·luminació.

Un habitatge orientat al nord rebrà llum natural, amb il·luminació indirecta, tant a primeres com a últimes hores del dia a l’estiu, això significa que són habitatges més freds però molt més adequats per a ubicacions més caloroses.

L’orientació sud és la que rep més llum solar al llarg del dia, per la qual cosa serà un habitatge amb una gran il·luminació natural durant totes les estacions de l’any, excepte a l’estiu, on rebrà més llum a les hores centrals del dia. Per a climes més freds, aquesta és l’orientació més adequada.

Si vivim en un habitatge amb orientació est, tindrem sol des del matí fins al migdia cada dia de l’any, així que és una de les millors orientacions per a un habitatge, sobretot pel saló i la cuina.

En el cas d’orientació oest permet obtenir il·luminació natural a partir del migdia i fins que es pon el sol, per tant, és poc recomanable per a llocs càlids i, tanmateix, són ideals per tenir hiverns més agradables.

Per poder conèixer l’orientació d’un habitatge es pot acudir al cadastre on trobarem els plànols, que fins i tot de vegades inclouen una brúixola o directament utilitzar una brúixola i observar la direcció que marqui la fletxa paral·lela a la paret de la façana, encara que alternativa més fàcil és mirar-ho a Google Maps.