Per què no has d’esbandir els plats abans de posar-los en el rentavaixella

Tots tenim la idea que si esbandim els plats abans de ficar-los en el rentavaixelles sortiran molt més nets, però malgrat el que tots pensem has de saber que el teu rentavaixella pot netejar molt millor del que creus.

A Finques Ollé t’expliquem la raó per la qual no hauries d’esbandir els teus plats abans que entrin en el rentavaixella.

Esbandir o no esbandir?
L’única cosa que sempre has de fer abans de posar els plats en el rentavaixella és eliminar completament les restes d’aliments. Aquest és l’únic pas que el rentavaixelles no pot fer correctament.

La raó per la qual no hauries d’esbandir els plats abans de posar-los en el rentavaixella és perquè els plats han d’estar bruts perquè el detergent faci el seu treball correctament.

Els enzims del detergent per a rentavaixelles estan dissenyats per a adherir-se a les partícules d’aliments. Si esbandeixes els plats abans, els enzims no poden realitzar la seva funció correctament.

En altres paraules, si els plats estan nets, el detergent s’eliminarà abans que tingui temps de fer la seva funció.

Una altra raó per a no esbandir els plats abans

L’esbandida prèvia, o fins i tot rentar els plats a mà, malgasta moltes més aigua que el rentavaixella.

Es calcula que esbandir els plats abans de ficar-los en el rentavaixella malgasta moltíssims litres a l’any.

Els rentavaixelles actuals usen com a mitjana sola entre 10-20 litres d’aigua en cada càrrega. Mentre que si rentem els plats a mà gastarem aproximadament 100 litres d’aigua.

Quan sí que hem d’esbandir els plats abans

L’única vegada que podem esbandir els plats prèviament és quan no posarem el rentavaixelles immediatament.

Una bona idea seria simplement posar els plats en el rentavaixella i posar un cicle de remull, perquè la brutícia no s’assequi i sigui després més difícil d’eliminar.