Principals formes de finançar un immoble

Un dels majors dubtes que solen tenir les persones que es decideixen a comprar un habitatge és com poden finançar la compra.

Si comptes amb els diners suficients per poder pagar al comptat això ja es pot considerar un finançament, sempre que tinguis en compte que comprar un habitatge no només suposa els diners que et costarà l’immoble sinó una sèrie de despeses de compravenda. Els avantatges de pagar al comptat són, que evidentment no depens d’una entitat bancària durant els anys del préstec hipotecari i per tant, no pagaràs interessos ni comissions, però sempre cal pensar que emprar tots els diners en una inversió, ens pot deixar sense liquiditat durant algun temps.

El més habitual és haver de demanar un préstec hipotecari, i és aquí on sorgeixen els dubtes, ja que l’elecció d’un tipus d’hipoteca o un altre dependrà de diferents factors com el capital, l’interès, el termini, les vinculacions i les comissions.

Una de les coses més importants a tenir en compte és que les hipoteques poden ser amb finançament parcial o amb finançament al 100%. Les primeres són les més habituals, ja que els bancs solen presten només un 80% del valor de taxació de l’immoble. El finançament total sol concedir-la el banc si es compra un habitatge de la seva cartera d’immobles.

Atenent al tipus d’interès les hipoteques es divideixen en:

  • Hipoteques fixes: amb un tipus d’interès fix i amb el qual sabràs la quota que pagaràs tots els mesos mentre duri el préstec.
  • Hipoteques variables: que tenen per una banda un referencial del banc i per un altre un tipus de referència, habitualment l’Euribor, i que fan que aquesta hipoteca variï la seva quota mensual, després de les revisions pertinents que solen ser cada 6 mesos o a l’any.
  • Hipoteques mixtes: aquí l’interès té una part fixa que es pacta amb el banc i una variable de l’Euribor, per tant, és una barreja entre les dues hipoteques anteriors.

A Finques Ollé estem especialitzats en la compravenda d’immobles i estarem encantats de poder assessorar-la millor finançament per a tu.