Què convé més llogar un immoble amb mobles o sense?

A l’hora de posar un pis de lloguer un dels dubtes més freqüents que sol sorgir és decidir si es lloga amb mobles o sense moblar, i encara que sembli una cosa simple i per descomptat no hi ha cap opció millor que una altra, el cert és que sí que influeix pel que fa al perfil d’inquilí que puguem tenir a l’habitatge.

A Finques Ollé t’expliquem si convé més llogar un immoble amb mobles o sense.

Llogar amb mobles

Quan un propietari decideix llogar un habitatge amb mobles, s’entén que l’inquilí podrà entrar directament a viure en aquell habitatge sense necessitat d’incloure res més que els seus objectes personals.

Els avantatges de llogar un pis amb mobles és que el perfil de llogater és aquell que lloga per un termini de curta estada i el preu del lloguer és superior a un habitatge buit.

Tot i això, llogar amb mobles no significa no tenir cura de la imatge de l’habitatge, de fet, per aconseguir un lloguer ràpid i treure rendibilitat, cal preparar l’habitatge amb mobles actualitzats i el propietari haurà de fer-se càrrec dels possibles desperfectes, així com renovar els que es vagin espatllant.

Llogar sense mobles

El perfil de llogater que busca un habitatge sense moblar sol ser aquell que vol passar més temps de lloguer.

En aquest cas, el propietari evita les preocupacions d’haver de destinar un pressupost a renovar mobles o arreglar els desperfectes, però la renda del lloguer serà menor.

També hi ha la possibilitat de poder llogar un pis moblat, però tenir la flexibilitat de retirar alguna part del mobiliari, si ens trobem amb un llogater que prefereixi incloure certs mobles o estris personals.

Per cridar l’atenció dels llogaters potencials cal tenir en compte les fotografies que s’inclouran a l’anunci. En el cas que estigui moblat i amb una decoració actualitzada, el més important és fer fotos de qualitat o incloure un tour virtual. Si el que s’anuncia és un pis buit, una opció interessant pot ser ensenyar les habitacions buides i contractar serveis de Home Staging virtual perquè els llogaters es puguin fer una idea de com pot quedar l’espai amb mobles.