Què és la valoració immobiliària i per què és important

Tots hem comprat un habitatge en un moment determinat per un preu determinat, però si ens decidim a posar en venda el nostre immoble, la gran pregunta és quant val ara el meu habitatge?

Està clar que un immoble tendeix a revaloritzar però també depèn d’aspectes com l’oferta i la demanda, així com de les característiques i les condicions en què estigui a l’immoble en l’actualitat.

Per poder establir un preu adequat de venda que suposi l’èxit per al propietari, cal realitzar una valoració immobiliària, i el més recomanable és acudir a un professional especialitzat que sigui capaç d’analitzar el nostre habitatge i treure dades objectives, tant amb les característiques existents com tenint en compte el mercat immobiliari, i que ens pugui establir un preu de base per a vendre el nostre immoble.

Per a la valoració immobiliària es tenen en compte diferents aspectes:

  • Característiques de l’habitatge: entre les quals s’inclouen factors com el tipus d’habitatge (ja que no és el mateix un xalet que un àtic o un primer pis), la mida de l’habitatge i les seves característiques i distribució, així com si està reformat o no, a més de l’orientació i la ubicació.

Altres aspectes, com per exemple, si l’immoble on es troba, compta amb ascensor, si té domòtica i si té una bona eficiència energètica.

  • Característiques de l’entorn: aquí es tenen en compte aspectes com la proximitat al transport públic i als diferents serveis, com supermercats, col·legis, centres de salut, zones verdes, etc.

Per a la valoració immobiliària ha diversos mètodes encara que el més utilitzat és el mètode de comparació, és a dir es compara l’immoble amb altres de la mateixa naturalesa i característiques anàlogues per a poder establir una valoració adequada.

A Finques Ollé oferim entre els nostres serveis de compravenda, la valoració real de mercat perquè puguis posar un preu correcte al teu immoble i poder vendre sense cap problema.