Què passaria si deixo de pagar la meva hipoteca?

Si a una situació econòmica difícil li sumes el pagament mensual d’un deute important, com una hipoteca, segurament tindràs un panorama bastant complicat. És en aquests moments en els quals una persona podria pensar “què passaria si deixo de pagar la meva hipoteca?”, doncs aquesta semblaria ser la solució més senzilla. Però, abans de prendre una decisió com aquesta, posseeixi un segon i pensa-ho bé: És aquesta una solució?

D’acord amb l’advocat Santiago Viciano, consultat pel Confidencial, “qui no pot pagar un mes la hipoteca s’enfronta a una situació molt complicada, ja que des del primer mes d’impagament el banc engega els interessos de demora que, en moltes ocasions, són molt elevats i compliquen molt que el client pugui posar-se al dia amb el banc”. Però, a més d’això, el no pagar pot portar una altra sèrie de conseqüències negatives que van des d’entrar a una llista de morosos fins a perdre la teva casa i la resta del teu patrimoni. Perquè tinguis la informació abans de prendre qualsevol mesura, t’expliquem el que pot succeir.

Arribar a un acord
Abans d’aconseguir el punt en el qual definitivament no pots pagar, segurament passaràs per un moment econòmic molt difícil. En aquest cas, el millor és que t’avancis a la situació i t’acostis a la teva entitat financera per tractar de consensuar alguna cosa. Si aconsegueixes una novació, podràs renegociar el préstec o les seves condicions.

Els primers mesos
Després de transcorregut el primer mes d’impagament, és segur que el banc es posarà en contacte amb tu per revisar si es va tractar d’un error i recordar-te la quantia de deute en cas que no sigui així. El banc seguirà tractant de cobrar-te fins que arribin als 6 mesos. Llavors prendrà una de les primeres accions legals, una llista de morosos.

Subhasta i embargament
Passat un any, es procedirà a la subhasta de la propietat. En cas que l’adquirit en aquesta no superi el valor total de la hipoteca, hauràs de fer-li front a la diferència. Si no tens forma de pagar-la, el banc procedirà amb l’embargament de la resta del teu patrimoni. De no ser suficient, entrarà en contacte amb el teu aval.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *