Què saps dels sòls antilliscants

Cada vegada més intentem que la nostra llar sigui un lloc segur. Ja no només davant les amenaces externes sinó també en l’ús quotidià. I és que, un dels elements que més intentem cuidar sempre és el sòl.

Gairebé sempre optem pels sòls més estètics com poden ser els de fusta, els de ceràmica i fins i tot els de vinil, deixant els antilliscants per a un ús més industrial. No obstant això, aquest últim tipus són els més segurs sense dubtes i en l’actualitat estan creant-se models més estètics i funcionals per a tota llar. Si vols saber més sobre els sòls antilliscants o vols incloure’ls en la teva pròxima reforma, a Finques Ollé t’ho expliquem!

En primer lloc, les zones on millor es poden utilitzar són aquelles en les quals existeixen ambients humits o on es facin tasques que puguin ocasionar una relliscada com ara la cuina, el bany o la piscina. Incloent aquest tipus de sòl, creem així una zona segura i estable per a la mobilitat. Per aquest motiu s’utilitzen en zones de pas exteriors i espais amb gran afluència de persones.

D’altra banda, existeix una enorme varietat de materials antilliscants:

Tractaments i recobriments antilliscants. Aquest tipus de material s’utilitza per a recobrir sòls durs i porosos. És una capa invisible que ajuda a augmentar la rugositat i, per tant, a disminuir el risc de caigudes.

Cintes antilliscants. Per a zones específiques com a graons i desnivells. Aquests materials són la millor solució ja que els pots instal·lar tu mateix i ofereixen un molt bon resultat.

Taulells: Existeixen rajoles amb textures poroses amb múltiples dissenys i colors. Aquestes solen utilitzar-se per a espais de grans dimensions.

Finalment, si només volem dotar al nostre sòl convencional d’una capa antilliscant, existeixen pintures que fan que el nostre sòl obtingui certa rugositat.

Com veuràs, existeixen múltiples opcions per a augmentar la seguretat en la nostra llar pel que fa al sòl. Estàs pensant en canviar de sòls?