Quin tipus de finançament es pot aconseguir per fer una reforma?

Quan es compra un habitatge de segona mà és molt probable que calgui fer certes reformes a l’immoble, és llavors quan sorgeix el dubte de si es pot demanar finançament extra juntament amb la hipoteca per poder assumir aquestes despeses.

A Finques Ollé t’expliquem quin és el finançament que pots aconseguir per poder fer una reforma.

Una reforma en un habitatge de segona mà oscil·la entre un 20% i un 30% del valor del propi habitatge, això vol dir que no només cal tenir estalviats entre un 10% i un 15% dels costos que genera la compravenda sinó que l’entitat bancària només sol finançar fins a un 80% del valor de taxació de l’immoble o del preu de compra, depenent del que sigui inferior, cosa que fa que sigui una mica més complicat afrontar la compra de l’habitatge de segona mà juntament amb la reforma.

No obstant això, hi ha algunes fórmules per poder aconseguir comprar i reformar alhora.

Hipoteques que financen la reforma

Hi ha algunes entitats que ofereixen un finançament superior al 80%, per la qual cosa si podrem comptar amb més finançament per a la compra podrem destinar una part dels estalvis per a les reformes.

Ampliar la hipoteca

L’altra opció és buscar el finançament per a la compra de l’habitatge i un cop passin uns anys es pot sol·licitar l’ampliació de la hipoteca.

Demanar assessorament a un broker hipotecari

El broker hipotecari és un intermediari que s’encarrega de buscar la hipoteca que s’adapti millor a les nostres necessitats i negociar diferents condicions amb el banc, per la qual cosa la seva intermediació pot aconseguir que puguem trobar una hipoteca que ens ajudi a comprar i reformar l’habitatge.

Préstec personal

Com a darrer recurs, ja que és l’opció menys econòmica, podem optar per demanar un préstec personal, que encara que té interessos molt més elevats que una hipoteca pot ser una possibilitat per finançar la reforma.