Quins són els factors que augmenten el valor d’un habitatge

Dins el procés de venda d’un immoble, una de les coses més complicades és posar-li un preu.

El més recomanable en aquests casos, una professional immobiliària ( API). Els experts coneixen el mercat i podran assessorar adequadament per conèixer quin és el valor del nostre habitatge, ja que el preu dependrà d’una sèrie de factors objectius i de la situació de mercat actual.

A Finques Ollé t’expliquem quins són els factors que augmenten el valor d’un habitatge.

Per definir el preu d’un habitatge cal fixar-se en certs elements que contribueixen augmentar el valor, i no només es tracta del nombre de metres quadrats amb què compta l’immoble:

Els metres quadrats i la distribució

Tot i que és obvi que el nombre de metres quadrats útils és un factor que contribueix a augmentar el valor d’un habitatge, també és important com estan distribuïts aquests metres, sent preferibles espais amplis i buidats.

Equipament en l’habitatge i eficiència energètica

A més d’una bona il·luminació natural, també és molt important que la cuina i els banys estiguin en perfecte estat. Així mateix, si està equipada amb sistemes de calefacció i aire condicionat i són aparells de bona qualitat, també augmentaran el seu valor.

Si a tot això li sumem millores per a l’eficiència energètica, es convertirà en un valor afegit per incrementar el preu.

Estat de l’edifici o de la zona residencial

Tant si es tracta d’un pis ubicat en un edifici, com una casa independent en una zona residencial, és important que estiguin en bones condicions. Si es tracta d’un edifici, és important que la façana i l’interior estiguin en bon estat, així com si compta amb ascensor, si és una casa independent, també hauràs de valorar, no només l’estat de la zona residencial, sinó el mateix exterior del teu habitatge, que no s’ha de descuidar.

Ubicació de l’immoble

El barri i la zona on es trobi l’habitatge també és determinant per augmentar el valor, cal tenir en compte tots els serveis públics propers que hi hagi (col·legis, farmàcies, hospitals, botigues, etc.), ja que contribueixen a la comoditat del comprador, així com si hi ha zones verdes o espais enjardinats als voltants, tant a les zones comunes de l’edifici com a prop de l’habitatge.