Són les xemeneies modernes una bona alternativa?

Si el teu habitatge, independentment que sigui una casa o un pis, té les condicions òptimes per a la seva instal·lació, et recomanem que no t’ho pensis i que estudiïs els diferents tipus de xemeneies d’interiors. Pensa que els models actuals són nets, no emeten fum, no requereixen grans instal·lacions, són decoratives i econòmiques, i sempre aporten encant.

De tots els tipus de xemeneies per a cases, les de llenya continuen sent les més demandades perquè emeten una calor agradable que pot arribar a caldejar tot un habitatge. Encara així, també tenen els seus inconvenients: emeten residus (cendres), no permeten regular la temperatura, necessiten una obra per a instal·lar una sortida de fums i el seu rendiment energètic és baix perquè perden calor pel tir. A més, és necessari tenir espai per a emmagatzemar la llenya, per la qual cosa són considerades un tipus de xemeneies menys pràctiques.

Xemeneies de gas

Malgrat ser un sistema còmode i que emet molta calor, les xemeneies de gas són poc habituals al nostre país. Un dels motius és el seu preu, perquè són molt més cares que unes altres. A més, la seva posada en marxa requereix disposar de xarxa i subministrament de gas natural a casa i de personal qualificat i autoritzat per a manipular, tant l’equip com la instal·lació (igual que ocorre amb les calderes).

Xemeneies de bioetanol
De tots els tipus de xemeneies, les de bioetanol són la millor alternativa, i també més còmodes, respecte a les xemeneies tradicionals. El seu principal avantatge és que no tenen tir, per la qual cosa són netes, segures, no generen residus i poden col·locar-se pràcticament en qualsevol ubicació. El principal problema és que trobar el bioetanol adequat per a cada model no sempre és fàcil i, a vegades, l’aparell emet olor que, encara que no és perjudicial, pot ser una mica molest.

Xemeneies elèctriques
Les xemeneies elèctriques són decoratives i, en la majoria dels casos, incorporen resistències elèctriques per a generar calor. Això fa que el seu ús suposi una important despesa de llum, sobretot si vols escalfar espais més grans com per exemple un saló. Actualment, moltes d’aquestes xemeneies disposen d’una pantalla 3D que imita el foc a través de llums LED per a intentar reproduir la sensació de calor de la llar.

 

Quina alternativa t’agrada més? Tens xemeneia a casa?