Val la pena contractar una assegurança de llar per a un segon habitatge?

Invertir en un habitatge tant per viure com per a poder gaudir de les vacances o de lleure, sempre és una inversió important diners, i tant en un cas com en l’altre, no val la pena arriscar-se i no contractar una assegurança de llar per a protegir-la.

A Finques Ollé t’expliquem si val la pena contractar una assegurança de llar per a un segon habitatge.

Encara que al principi tinguem la idea que el fet de no viure en aquest habitatge durant una gran part de l’any és suficient raó per no contractar una pòlissa d’assegurances, la veritat és que precisament no viure tot el temps en aquest habitatge pot comportar fins i tot més problemes per als quals hauríem d’estar preparats.

Les companyies asseguradores compten amb assegurances especialment dissenyades per a aquest tipus d’habitatges vacacionals, oferint ofertes bastant àmplies per atendre totes les necessitats d’un segon habitatge.

El més important és comparar i analitzar les diferents companyies per saber què és el que ofereixen no només com a cobertures bàsiques sinó com a cobertures específiques per a aquest tipus d’habitatges.

Cobertures específiques per a segones residències

Dins de les cobertures específiques que hauríem de tenir en compte per a un segon habitatge s’inclourien:

Cobertura contra robatori: que inclou a més de l’interior de l’habitatge, els garatges i trasters, i que cobreixi els danys materials i el robatori de contingut, així com la reposició de claus i panys.

Cobertura de jardí i arbrat: si tenim jardí i arbres és interessant tenir cobert els danys per riscos, així com la reposició d’arbrat i plantes i el control de plagues.

Assistència de reparació: per estar coberts en el cas que es facin malbé els electrodomèstics i que incloguin reparació urgent i mà d’obra.

Assistència 24h: en una casa en la qual anem a passar les vacances, és important que tinguem assistència a la llar tot l’any per a qualsevol problema que puguem tenir.

El més important és tenir en compte que en un habitatge en què es resideix de forma ocasional o periòdica, segueix tenint certes necessitats, precisament per no viure-hi i per a la qual és recomanable estar preparat per no haver de cobrir qualsevol dany amb els nostres estalvis.