Criptomonedes: Compra d’immobles amb el famós BitCoin

Cada dia estem escoltant més sovint parlar de les anomenades Criptomonedes i la més famosa d’elles: Bitcoin.

Però, Què són les criptomonedes?

Com el seu nom indica es tracta d’una divisa virtual, que pot ser utilitzada en diferents transaccions com si es tractés d’una divisa tradicional.

Existeixen moltes divises disponibles al mercat com el poden ser per exemple: Cash, Ether, Litecoin, Ripple, dash, i el més conegut, Bitcoin.

Les criptomonedes ofereixen una sèrie d’avantatges davant de les divises tradicionals que, en moments tan oscilants del mercat borsari com l’actual, poden ser una alternativa més segura que les tradicionals inversions en divises.

Les criptomonedes no estan associades a cap comportament d’una economia en concreta, això vol dir, que el seu valor no depèn de la situació de la borsa d’un país en concret.
Els canvis en els tipus d’interès i l’augment en les reserves tampoc tenen un efecte directe en el seu valor. I potser un dels punts més destacats és que el seu valor depèn del compromís dels usuaris per mantenir el seu preu.

Davant aquests nous actors al mercat financer, estem veient com s’ha evolucionat en els models de compra i venda de productes. Recentment, aquestes noves transaccions han arribat també a l’entorn immobiliari amb la primera casa comprada a Espanya amb aquesta moneda virtual.

Es tracta de la compra d’una propietat realitzada en bitcoins a Tarragona. L’usuari ha realitzat l’abonament de 40 bitcoins, per adquirir una propietat amb un valor de 550.000 euros.
Malgrat la incertesa que pot representar el mercat del Bitcoin, són molts els avantatges que presenta aquest tipus de monedes pel que cada vegada més estem acostumats a veure aquest tipus de transaccions immobiliàries.

Per exemple, a Nova York, EUA, les operacions immobiliàries en bitcoins estan començant a prendre força i són molts els grups d’inversió i particulars que han optat per utilitzar aquesta moneda per als dipòsits d’uns nous apartaments construïts en el East Village de Manhattan.

Què us sembla aquesta nova divisa? Pot ser una moda passatgera o val la pena invertir en ella?
Font imatge : Thesun.com

¿Quieres escribirnos?

Puede que te gusten estos también