Què has de saber per llogar un pis com a arrendador

Hi ha molts propietaris que pel mateix desconeixement o la por que es produeixi alguna situació desagradable, no s’atreveixen a posar el seu habitatge de lloguer, però tenint en compte certs aspectes, se li pot treure una gran rendibilitat a l’immoble. Això és el que has de saber per llogar un pis com a arrendador.

  • El tipus d’inquilí que busques: no es tracta només de fer un estudi de solvència del propi inquilí sinó de tenir clar a qui volem llogar, si preferim una família o una parella jove sense fills, si no volem mascotes al pis, etc.
  • Preparar el pis i establir un preu: si volem tenir èxit amb el nostre lloguer i trobar un llogater en un espai curt de temps, hem de preparar el pis, realitzant certs treballs i reformes perquè estigui en bones condicions i arribi a moltes més persones. Un cop arreglat, caldrà establir un preu tenint en compte les condicions de l’immoble, la ubicació i el mercat immobiliari.
  • Redactar i signar un contracte de lloguer: per establir tots els acords, així com els drets i obligacions d’ambdues parts i que després no hi hagi malentesos, és molt important redactar un contracte de lloguer. El més recomanable és buscar ajuda professional perquè el contracte sigui comprensible i el més específic possible.
  • Contemplar l’assegurança de lloguer: es tracta d’una assegurança específica per a habitatges de lloguer que cobreix davant de qualsevol impagament i davant de qualsevol desperfecte que causi l’inquilí. Es tracta d’una garantia més per al propietari.
  • Buscar ajuda professional: si posem el nostre lloguer en mans d’una agència immobiliària, ells s’encarregaran de buscar-nos l’inquilí adequat, així com d’ajudar-nos a redactar el contracte de lloguer i resoldran qualsevol dubte que tinguem durant el procés.

A Finques Ollé som especialistes en lloguer d’immobles i oferim assessorament durant tot el procés, incloent-hi assessorament legal, perquè el lloguer es realitzi amb totes les garanties.

¿Quieres escribirnos?

Puede que te gusten estos también

Decoración sin limites

En la decoración de interiores muchas piezas son importantes, sin embargo, las estanterías, siempre que las utilicemos, asumirán un papel decisivo en nuestra

Leer más »